Maaike Martens is vooral bekend als dramama Ursula uit de hitserie De Luizenmoeder (AVRO/TROS). En zij won voor haar rol als Maxima in HEMA - de musical de musicalaward voor beste vrouwelijke hoofdrol. Maaike is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en KleinkunstAcademie. Ze is onderdeel van het vaste acteursteam van Het Klokhuis en maakte met Niek Barendsen vier voorstellingen voor De Parade. Voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen schreef en zong ze jarenlang het Spijkerlied. Verder regisseerde Maaike o.a. Jenny Lena, Theo Nijland en Lavinia Meijer en was ze ook te zien in de musicals De Marathon, Vijftig Tinten… de Parodie en Pumps & Penalties.

Daarnaast speelt Maaike in verschillende films en series zoals Dames 4, De Mannentester, Dagboek van een Minnares, Spangas en Welkom in de jaren Zestig en Welkom in de 80-jarige oorlog.

Komend seizoen gaat Martens met haar band op tournee met haar muzikale theatershow getiteld Wie Blijft Hier - naar haar gelijknamige debuutalbum.

Maaike gaat komend najaar weer meespelen in De Luizenmoeder serie 2 die vanaf februari 2019 op de buis te zien zal zijn en vertolkt een van de hoofdrollen van de nieuwe film van Johan Nijenhuis Verliefd op Cuba die op 14 februari in premiere zal gaan in de Nederlandse bioscopen.

In 2019 zal Maaike te zien zijn in een nieuwe, spannende, sexy en humorvolle politieserie: DNA.

Zie agenda voor data & tickets