Maaike Martens is vooral bekend als dramama Ursula uit de hitserie De Luizenmoeder (AVRO/TROS). Voor haar rol als Maxima in HEMA - de musical won zij de musicalaward voor beste vrouwelijke hoofdrol. Maaike is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en KleinkunstAcademie. 

De afgelopen jaren speelde ze in verschillende films en series zoals Luizenmoeder de Film, De Poli, Rokjesnacht, Hockeyvaders, Zwanger & Co, Onze Jongens in Miami, Verliefd op Cuba, Project Gio, Welkom in de geschiedenis - series bij de NTR, Dames 4, De Mannentester en Spangas.

Daarnaast is Maaike onderdeel van het vaste acteursteam van Het Klokhuis en maakte zij met Niek Barendsen vier voorstellingen voor De Parade. Voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen schreef en zong ze jarenlang het Spijkerlied. Verder was ze ook te zien in de musicals De Marathon, Vijftig Tinten… de Parodie en Pumps & Penalties.

Vorig seizoen was Martens met haar band op tournee met haar muzikale theatershow getiteld Wie Blijft Hier - naar haar gelijknamige debuutalbum.

Vanaf september draait de nieuw film van Johan Nijenhuis Rokjesnacht in de Nederlandse bioscopen met o.a. Leo Alkemade, Abby Hoes, Lykele Muus en Brigitte Heitzer.

In april wordt de podcast Nooit een Kwartje? gelanceerd i.s.m. Nationaal Fonds Kinderhulp. In deze podcast neemt Maaike je mee in de wereld van kinderarmoede en hoe het is om op te groeien in armoedestress.

Verder is Maaike samen met Roel Bloemen druk bezig met het ontwikkelen van een podcast voor de jeugd, getiteld De Grote Zaterdagavond Show.

Daarnaast is Maaike druk met het schrijven van nieuwe muziek, een kinderboek en columns voor o.a. de LINDA.


Zie agenda voor data & tickets