LUIZENMOEDER DE FILM (2021)

Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent… Maaike keert voor Luizenmoeder De Film weer terug in haar rol als Ursula. Ook Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop keren terug in deze eerste bioscoopfilm. Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

Regie: Ilse Warringa en Jan-Albert de Weerd
Scenario: Ilse Warringa

ONZE JONGENS IN MIAMI (2020)

In Onze jongens in Miami is Jorrit (Jim Bakkum) weer single en gaat hij samen met Bas (Martijn Fischer) een stripclub openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs (Juvat Westendorp) naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris (Malik Mohammed). Ze moeten flink aan de bak want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie.

Maaike speelt hierin de rol van Angie, een zelfstandige, charmante vrouw die werkt in een doe-het-zelf-zaak waarvoor Bas als een blok valt.

‎Regie: Johan Nijenhuis

VERLIEFD OP CUBA (2019)

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Eén telefoontje uit Cuba zet alles op z’n kop: Maartje (Abbey Hoes), de twintigjarige dochter van Loes wil trouwen met de Cubaanse Carlos (Rolf Sanchez). Het is ware liefde, zegt haar dochter. Maar ware liefde, wat is dat eigenlijk? Loes gelooft er niet meer in. Daarnaast vindt Loes Maartje toch echt te jong om te trouwen en ze reist naar Cuba om haar dochter daarvan te overtuigen. Met als gevolg: een breuk tussen moeder en dochter.

Op het exotische eiland ontmoet Loes de charmante Juan (Jan Kooijman), een Nederlander die zich jaren geleden op Cuba heeft gevestigd. Hij laat Loes zien hoe te leven en leert haar opnieuw lief te hebben. Ex-man Alex (Tjebbo Gerritsma) en zijn vriendin Machteld (Maaike Martens) zijn ook naar Cuba afgereisd. Als Loes en Alex na een avondje drinken weer met elkaar in bed belanden wordt het ingewikkeld. Is terug naar het verleden nou wel een goed idee?

‎

Regie: Johan Nijenhuis

DE LUIZENMOEDER | Serie  (2018 - 2019)

Deze comedyserie speelt zich af in een van de meest herkenbare arena's in Nederland: de absurdistische wereld van de basisschool. Een bijzondere minimaatschappij met eigen schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en... luizenmoeders.

Maaike speelt hierin de rol van Ursula.

Regie: Jan Albert de Weerd                                                                         Scenario: Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben

DNA (2019)

Moord, doodslag, spanning, emotie en humor. DNA is een serie waarin vrouwelijke recher­cheurs samen met een vrouwelijke Officier van Justitie moordzaken oplossen en ondertussen balans proberen te vinden in hun ver van perfecte privélevens. De moorden die ze onderzoe­ken zijn aangrijpend en altijd persoonlijk. Je voelt voor het slachtoffer en ergens leef je ook mee met de dader. Het zijn zaken die dichtbij komen, die heel misschien ook jou hadden kunnen overkomen. Want zijn liefde, haat, jaloezie, wraak, woede en hebzucht per slot van rekening niet voor iedereen herkenbare emoties?

Maaike speelt hierin de rol van rechercheur Isabel Arends.

PROJECT GIO (2019)

Gio Latooy is een bekende YouTuber, die zijn geld verdient met video's uploaden. Als ouders Marcel en Louise Latooy op vakantie zijn en Gio op hun spiksplinternieuwe villa past, gaat het dak er letterlijk af tijdens een vette party. Het huis is volledig verwoest. Hoe lost hij alle ellende in twee weken op, en houdt hij de schijn hoog bij zijn ouders en volgers dat er niks aan de hand is?

Maaike speelt hierin de rol van Yvonne, de lichtelijk hysterische buurvrouw die nogal fan is van Gio.


Regie: Bas van Teylingen

De Marathon (2017)

Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Naar de film van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk.

Maaike speelt de rol van Hannie een oer-Rotterdamse schreeuwlelijk met een klein hartje. ‘Wie gaat er dan ook zo’n eind lopen te lopen?’

Regie: Job Gosschalk
Muziek: Thomas Acda

Bekijk hier de trailer

Hema de Musical (2012)

Winnares musicalaward beste vrouwelijke hoofdrol 2013

Hierin speelt Maaike Martens de rol van prinses Maxima. Vermomd als de Spaanstalige stagiaire Ramona kiest zij voor een zelfgekozen inburgeringstraject in de oer-Hollandse HEMA, dé plek waar alle Nederlanders samenkomen. En daarbij zet zij de levens van de medewerkers bij de HEMA even op zijn kop.

Regie: Geert Lageveen

Bekijk hier de trailer

Youp van t Hek – Schreeuwstorm (2007)

In dit cabaretprogramma vuurt Youp van ’t Hek op kenmerkende wijze een wervelstorm aan schreeuwerige en grove grappen af op zijn publiek. Maaike zorgt voor een spraakmakend en verrassend einde als bloemenmeisje Mariska.

Bekijk hier de eindscene

Het Klokhuis – The Roadshow (2009)

Klokhuis is 21 jaar en viert dat met Het Klokhuis - the roadshow. Grappige proefjes worden gemengd met een snelcursus televisie maken en de verwende prinses Petronella die via het scherm de voorstelling manipuleert. Eén van de drie presentatoren die kinderen kennen van Het Klokhuis op tv, praat de boel aan elkaar.

‘..Martens als betweterige schuchtere Marianne ontpopt zich als een acteur van formaat…’ – 8 weekly

Regie: Bruun Kuijt

Bekijk hier een aflevering Klokhuis

Pumps & Penalties (2015)

Een parodie, die maar al te vaak de werkelijkheid niet hoeft uit te vergroten, omdat de wereld van overbetaalde voetballers en gold-diggende voetbalvrouwen al een aaneenschakeling van cliché’s en absurditeiten is.

Maaike speelt de opportunistische Oekraïense Svetlana die over lijken gaat.

Regie: Jasper Verheugd

Bekijk hier de trailer

Geef – Parade (2005)

Op absurdistische manier zamelen Barendsen en Martens tijdens hun voorstelling Geef geld in voor onder meer Homo’s zonder grenzen, Artsen zonder auto en mensen die slechts één keer per jaar op wintersport kunnen. Zo steken ze de draak met de vele acties voor tal van goede doelen die er in ons land zijn. Met Barendsen als showmaster, Martens als de 'Leontien' van de geldinzameling en het publiek als klapvee lukt het ze uiteindelijk toch 1 miljoen euro in te zamelen binnen 20 minuten.