DE LUIZENMOEDER (2018 - heden)

Deze comedyserie speelt zich af in een van de meest herkenbare arena's in Nederland: de absurdistische wereld van de basisschool. Een bijzondere minimaatschappij met eigen schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en... luizenmoeders.

Maaike speelt hierin de rol van Ursula.

Regie: Jan Albert de Weerd                                                                         Scenario: Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben

De Marathon (2017)

Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Naar de film van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk.

Maaike speelt de rol van Hannie een oer-Rotterdamse schreeuwlelijk met een klein hartje. ‘Wie gaat er dan ook zo’n eind lopen te lopen?’

Regie: Job Gosschalk
Muziek: Thomas Acda

Bekijk hier de trailer

Hema de Musical (2012)

Winnares musicalaward beste vrouwelijke hoofdrol 2013

Hierin speelt Maaike Martens de rol van prinses Maxima. Vermomd als de Spaanstalige stagiaire Ramona kiest zij voor een zelfgekozen inburgeringstraject in de oer-Hollandse HEMA, dé plek waar alle Nederlanders samenkomen. En daarbij zet zij de levens van de medewerkers bij de HEMA even op zijn kop.

Regie: Geert Lageveen

Bekijk hier de trailer

Youp van t Hek – Schreeuwstorm (2007)

In dit cabaretprogramma vuurt Youp van ’t Hek op kenmerkende wijze een wervelstorm aan schreeuwerige en grove grappen af op zijn publiek. Maaike zorgt voor een spraakmakend en verrassend einde als bloemenmeisje Mariska.

Bekijk hier de eindscene

Het Klokhuis – The Roadshow (2009)

Klokhuis is 21 jaar en viert dat met Het Klokhuis - the roadshow. Grappige proefjes worden gemengd met een snelcursus televisie maken en de verwende prinses Petronella die via het scherm de voorstelling manipuleert. Eén van de drie presentatoren die kinderen kennen van Het Klokhuis op tv, praat de boel aan elkaar.

‘..Martens als betweterige schuchtere Marianne ontpopt zich als een acteur van formaat…’ – 8 weekly

Regie: Bruun Kuijt

Bekijk hier een aflevering Klokhuis

Pumps & Penalties (2015)

Een parodie, die maar al te vaak de werkelijkheid niet hoeft uit te vergroten, omdat de wereld van overbetaalde voetballers en gold-diggende voetbalvrouwen al een aaneenschakeling van cliché’s en absurditeiten is.

Maaike speelt de opportunistische Oekraïense Svetlana die over lijken gaat.

Regie: Jasper Verheugd

Bekijk hier de trailer

Geef – Parade (2005)

Op absurdistische manier zamelen Barendsen en Martens tijdens hun voorstelling Geef geld in voor onder meer Homo’s zonder grenzen, Artsen zonder auto en mensen die slechts één keer per jaar op wintersport kunnen. Zo steken ze de draak met de vele acties voor tal van goede doelen die er in ons land zijn. Met Barendsen als showmaster, Martens als de 'Leontien' van de geldinzameling en het publiek als klapvee lukt het ze uiteindelijk toch 1 miljoen euro in te zamelen binnen 20 minuten.